Rotary Road Masters 2010

Rotary Road Masters 2010

Rotary Road Masters 2010

Tijdens de mooiste klassieke autorally van Kennemerland zijn elk jaar een paar nieuwkomers te bewonderen. Deze keer stonden er, onder de uitbottende beuken op landgoed Duin & Kruidberg, tussen de trouwe deelnemers van RRM, ook een Ford A roadster uit 1930; een afgeladen Citroën D6 Camionette uit 1927, een grijszwarte Chevrolette Sedan uit 1933 en een Chevrolette Belair Coupe uit 1954.

Na het openingswoord van voorzitter van Rotaryclub Heemstede-Bennebroek, Rob van Hulsbergen vervoegden de gasten zich bij de hun toegewezen klassieker en wurmden een aantal van hen zich in, door chauffeurs meegenomen, overalls, donzen jacks en/of paardendekens.

Want het was, zoals elke derde donderdag van april, zonnig, maar toch ook wat frisjes achter de Brooklands of in de Mother in law-seat.

De rit voerde de klassiekers langs verschillende molens in de regio, waaronder de Haarlemse Adriaan en wat later op de dag ook nog langs een zelfgeknutselde Bovenkruier en dito Wipmolen even voorbij Noordwijkerhout.

Rotary Road Masters 2010

Rotary Road Masters 2010

Na de eerste stop bij Global Garden in Zwaanshoek, veranderde de achterkant van een Healey in een naar lavendel geurende, plantenbak. Het was een niet al te lastige rit, de bollen bloeiden als vanouds en ook het langs de route aangesnelde publiek was geweldig in vorm…

Overal waar de auto passeerde, probeerde men het aantal gasten te tellen in een Fiat Tipo III, een schier onmogelijke opgave.

Bij Panneland – de tweede stop – werden de deelnemers, na de remproef, ontvangen door RRM-hoofdsponsor Delta Lloyd. Via Aerdenhout en Zandvoort, boulevard en Zeeweg volgend, kwamen de klassiekers uiteindelijk bij Park Brederode aan, waar een eerste glas werd geheven.

In Duin & Kruidberg tenslotte, werden de rallyprijzen uitgereikt door Peter Vriends en de Delta Lloyd-bokaal voor de mooiste auto door Saskia Magnin en Kees van de Velde.

De deelnemende goede doelen ontvingen, namens de organiserende Rotaryclub Road Masters en Wilde Ganzen, vier symbolische cheques met een gezamenlijke waarde van 27.000 euro!

Bekijk online de Rotary Road Masters-krant

© 2023 Rotary Road Masters. Powered by Rotaryclub Heemstede-Bennebroek. Developed by KJENC|webconcepten