Rotary Road Masters 2012

Bezitters van meer dan 60 prachtige antieke auto’s reden met ruim 110 passagiers een toerrit door Zuid-Kennemerland en de Bollenstreek. Voor de achttiende editie van de Rotary Road Masters waren de weergoden grilliger dan ooit, niettemin beleefden alle deelnemers een onvergetelijke dag.

Twee business class tickets voor een bestemming naar keuze in het Verre Oosten – beschikbaar gesteld door Turkish Airlines – werden tijdens een veiling verkocht aan de hoogste bieder en verhoogde daarmee de opbrengsten voor de geselecteerde goede doelen met ruim €3400.

Rotary Road Masters 2012

Rotary Road Masters 2012

Hoe auto en ambiance elkaar versterken was de 26ste april weer te ervaren op het historische landgoed Duin & Kruidberg, waar de geuren van ‘versgebrande olie’ en ‘pas geschoren buxushaag’ zich op magische wijze mengden.

Heden en verleden lijken te versmelten in het decor van het monumentale gebouw, de spiegelende vijver en de glanzende klassiekers, die met elkaar de tijdloosheid van stijl en klasse benadrukken.

Rotary Road Masters 2012

Rotary Road Masters 2012

De hooggeëerde gasten van Rotary Road Masters 2012 hadden de keuze uit ruim tachtig klassiekers. Wilden zij verpakt in leer in de Bugatti type 13? .Kozen ze voor status en comfort: de Mercedes 300 Adenauer of voor het sentiment van een Alfa Romeo Giulietta Spider? Kozen ze voor de soepele versnellingsbak van de Daimler Dart of voor de brullende motor van de Renault Alpine A 110.

Ach, alles is liefde als het om klassiekers gaat. En verliefde en bewonderende blikken waren er overal langs de route. De rit voerde door de – ontluikende – groene kastanjelanen van Kennemerland en langs nog weer kleurrijker bollen dan vorig jaar en ze werd ondanks een spatje regen op het leer of linnen, door veel gasten als wéér leuker ervaren dan vorig jaar. Men vond het prettig om bij te komen van het inspannende kaartlezen tijdens “gekkigheden” als golfen op landgoed Tespelduyn en bij het Segway rijden tijdens de Gomes-stop voor de Hartenkamp-villa.

Rotary Road Masters 2012

Rotary Road Masters 2012

Toen de klassiekers na vijven weer in Santpoort waren teruggekeerd, werd er flink geborreld, gegeten, gelachen en nagepraat. Als klap op de vuurpijl werd het ingezamelde bedrag van totaal 32.000 euro overhandigd aan de vier goede doelen. Ook werd bekend dat er na achttien verreden Road Masters door Rotary Club Heemstede Bennebroek inmiddels een totaalbedrag van 520.000 euro aan alle ooit deelnemende goede doelen is uitgekeerd.

En dat maakte deze 26ste april 2012 tot de dag die alle records brak.

Bekijk online de Rotary Road Masters-krant

© 2023 Rotary Road Masters. Powered by Rotaryclub Heemstede-Bennebroek. Developed by KJENC|webconcepten