Uienhuisjes voor Pays Dogon

Pays DogonDe Stichting Bloemendaal-Dogon initieert en ondersteunt projecten in Pays Dogon, een van de armste streken in Mali, het West-Afrikaanse land dat de laatste tijd wordt geteisterd door politieke en militaire onrust.

Ondanks de strijd kan de hulp van de stichting doorgang vinden. Er is regelmatig contact met vertegenwoordigers ter plaatse. Juist nu is onze blijvende betrokkenheid een krachtig signaal voor de plaatselijke bevolking.

Met uw bijdrage zal de bouw van een uienhuisje gerealiseerd kunnen worden. Dit doen we door de lokale bevolking actief betrokken te laten zijn in het bouwproces: leerlingen van de plaatselijke technische school zullen onder professionele begeleiding hun schouders gaan zetten onder dit nieuwe project.

Uienteelt en de verbouw van gierst zijn de belangrijkste landbouwactiviteiten in deze streek. De huisjes, die zullen worden uitgerust met een goed ventilatie systeem, zijn bedoeld voor de opslag van uitjes die als plantgoed voor het nieuwe seizoen dienen.

Zo hoeft de bevolking aan het begin van het seizoen geen plantgoed aan te schaffen tegen de dan geldende (hoge) marktprijs. Qua stijl en vorm sluiten ze aan bij lokale en voor de streek karakteristieke bouwcultuur.

website: www.bloemendaal-dogon.nl

© 2023 Rotary Road Masters. Powered by Rotaryclub Heemstede-Bennebroek. Developed by KJENC|webconcepten