Stichting Nickerie Vooruit

De doelstelling van de stichting Nickerie Vooruit is het financieren van overwegend kleinschalige projecten op humanitair en sociaal gebied in Nickerie, Suriname.

Nickerie vooruitNickerie vooruitHet project gaat om de nieuwbouw van toiletgroepen voor de Openbare Scholengemeenschap Delhie in Nieuw-Nickerie. Deze school, met 280 leerlingen, staat in een volksbuurt waar veel arme gezinnen wonen.

De overheid is verantwoordelijk voor de financiering van de salarissen maar doet verder niets aan het onderhoud van de school.

De toiletgroepen van de school verkeren in een deplorabele staat zoals één van onze bestuursleden zelf tijdens haar bezoek aan Nickerie heeft kunnen constateren. De deuren zijn kapot, de dakbedekking is verrot, de septictanks en de drainagesystemen zijn ingestort en verstopt. Zeker dit laatste is onacceptabel aangezien er in Nickerie regelmatig een uitbraak van Dengue is.

De situatie is dusdanig ernstig dat van renovatie geen sprake kan zijn. De school heeft dan ook een nieuwbouwplan voor de toiletgroepen ontwikkeld. Mede met uw bijdrage kunnen wij de financiering rond krijgen.

Meer informatie: www.nickerievooruit.nl

© 2023 Rotary Road Masters. Powered by Rotaryclub Heemstede-Bennebroek. Developed by KJENC|webconcepten