Stichting Zorg zonder Zorgen

Voor ouders van zieke kinderen is er geen structurele hulp op het gebied van financiën. Stichting Zorg Zonder Zorgen stelt zich ten doel ouders van ernstig zieke en of terminale gehospitaliseerde kinderen structureel bij te staan, Zorg zonder Zorgenom er zo voor te zorgen dat zij letterlijk zonder zorg bij hun kind kunnen zijn.

Hiervoor zijn wij op zoek naar vrienden die ons netwerk vergroten en hiermee zorgen voor minder zorgen. Oprichter van de stichting Zorg Zonder Zorgen Dick Kol, zelf vader van een ernstig ziek kind, bracht ruim 2 jaar door op de afdeling oncologie van het Emma kinderziekenhuis.

Daar kwam hij erachter dat ouders van zieke kinderen heel goed worden opgevangen en zeer goed worden begeleid als het gaat om psychische of maatschappelijke hulp, maar er geen structurele hulp is op het gebied van financiën.

Bovendien ontbreekt vaak het begrip en het medeleven van buitenstaanders voor de ernst van de situatie waarin een familie verkeert. Dit kan door bemiddeling en simpelweg wat meer uitleg vergroot worden.

“U bent niet ziek maar uw kind. U neemt maar vrije dagen op of onbetaald verlof,” krijgen de ouders vaak te horen. Het inkomen valt weg en de lasten gaan voor, of in veel gevallen zelfs omhoog. Een zelfstandig ondernemer in deze situatie moet bovendien extra mensen inhuren om het werk voort te kunnen zetten en krijgt hier geen vergoeding voor.

Zorg zonder ZorgenStichting Zorg Zonder Zorgen ondersteunt gezinnen door middel van:

  • Bemiddeling bij banken voor het opschorten van lasten
  • Bemiddeling bij werkgever
  • Verzorgen van oppas en huishoudelijke hulp
  • Aanbieden van ervaren medewerkers op leidinggevende functies
  • Tijdelijke overname van financiële administratie
  • Transport van en naar het ziekenhuis
  • en meer…

Meer informatie: www.stichtingzzz.nl

Editie 2019

Bij de editie van 2019 werd gedoneerd aan (1) Nepalese non-profit organisatie “The Family Planning Association (FPA)”, (2) Stichting Surf Project (o.a. in Zandvoort), en (3) Stichting Rozemarijn (Haarlem)

Onze sponsors

© 2023 Rotary Road Masters. Powered by Rotaryclub Heemstede-Bennebroek. Developed by KJENC|webconcepten