Fundraising 2016

Rotary Road Masters is een uniek evenement waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan de speciale fundraising-projecten van de Rotary Club Heemstede-Bennebroek (RCHB).
Rotary FoundationDe opbrengst van de Rotary Road Masters wordt ter beschikking gesteld aan een aantal projecten die door de Rotary Club Heemstede-Bennebroek zijn geselecteerd.

De Rotary Foundation, het Rotary Districtfonds en de Wilde Ganzen en Cordaid zullen – na goedkeuring van de aanvraag – ook een bijdrage geven voor sommige projecten.

De netto-opbrengst van de 22e Rotary Road Masters gaat naar de volgende projecten:

Tennisvereniging Smash

Rotary Road MastersTennisvereniging Smash is de enige zelfstandige tennisvereniging in Nederland voor leden met een verstandelijke beperking en heeft een ANBI status. Smash biedt de leden in een veilige omgeving plezier in het tennissen op een dusdanige manier dat het bijdraagt aan het zelfvertrouwen, de zelfredzaamheid, de sociale integratie en het algeheel welbevinden van hen.

U maakt het mogelijk om ook in de zomer met de steun van een professionele trainer een vooropgezet programma te kunnen aansturen, wekelijks op twee banen van de tennisparken van HBC en Pim Mulier, waar vier vrijwilligers met acht leden staan.

Rotary Road MastersDit varieert van balvaardigheidsoefeningen voor de beginners tot uitgebreide circuitjes voor de gevorderden, waarin alle tennistechnieken de revue passeren.

Meer informatie – www.smash-gtennis.nl

Rotary Road Masters


Friends Indeed

Rotary Road MastersIn het vissersdorp Allivasa in India sterven veel jonge kinderen aan diarree en andere water-gerelateerde ziekten. Dit komt omdat er in dit dorp met 3100 inwoners, gelegen aan de oostkust van India, geen schoon water is. Ook is het dorp zeer vervuild omdat er geen goede riolering is en geen vuilnisophaaldienst.

U maakt het mogelijk om in het kader van een groter project van Friends Indeed in Allivasa een waterzuiveringsinstallatie te bouwen, de riolering verbeteren en de vuilnisophaaldienst op te zetten.

Rotary Road MastersDeze kinderen kunnen dan gezond opgroeien in een gezonde woonomgeving voor het hele gezin, met het doel de kindersterfte te verminderen.

Meer informatie – www.friendsindeed.nl

Rotary Road Masters


Zomerrust (Srebrenica – Bosnie)

Het project betreft een hulpprogramma om veteranen van DutchBat die aan posttraumatische stresssyndroom leiden, bij te staan in de verwerking van hun ptss. Een remedie hier is om naar de oorspronkelijke plaats van het ontstaan van de ptss te gaan (Srebrenica).

Daarvoor is echter het realiseren van logeerfaciliteiten nodig (een schuur met slaapplaatsen en sanitair) bij de woning van Rob Zomer in Srebrenica. De bekende organisatie Wings of Hope Sarajevo zal toezicht op de bouw houden en uitgaven gaan ook via deze organisatie alsmede lokale training aan Rob Zomer en eventuele psychotherapeuten.

Meer informatie – www.zomerrust.nl

Rotary Road Masters


Inloophuis Kennemerland

Het project betreft de financiering van de training van 20 vrijwilligers in het najaar van 2016, te verzorgen door een extern bureau. Wij hebben het Inloophuis eerder gesteund voor de opvang van kinderen die te maken hebben met kanker.

Het Inloophuis biedt een laagdrempelige en veilige plek voor (ex)-kankerpatiënten en hun naasten om door middel van rust of activiteiten op verhaal te komen en wat kracht op te doen.

Meer informatie – www.inloophuiskennemerland.nl

Rotary Road Masters

© 2023 Rotary Road Masters. Powered by Rotaryclub Heemstede-Bennebroek. Developed by KJENC|webconcepten