Fundraising 2018

Rotary Road Masters is een uniek evenement waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan de speciale fundraising-projecten van de Rotary Club Heemstede-Bennebroek (RCHB).
Rotary FoundationDe opbrengst van de Rotary Road Masters wordt ter beschikking gesteld aan een aantal projecten die door de Rotary Club Heemstede-Bennebroek zijn geselecteerd.

De Rotary Foundation, het Rotary Districtfonds en de Wilde Ganzen en Cordaid zullen – na goedkeuring van de aanvraag – ook een bijdrage geven voor sommige projecten.

De netto-opbrengst van de 24e Rotary Road Masters gaat naar de volgende projecten:

 

Stichting kind en brandwond / Brandwondenstichting

Fundraising voor een vakantieweek voor jonge kinderen. Fundraising in samenwerking met de van Dril-stichting uit Haarlem. Door uw bijdrage aan de Rotary Roadmasters maakt u een of meerdere vakantieweken voor kinderen die herstellen van de gevolgen van opgelopen brandwonden mede mogelijk.

Meer informatie –  http://www.kindenbrandwond.nl/

Rotary Road Masters

 

 

 


Stichting Vrienden van Mercy’s Orphanage

Stichting Vrienden van Mercy’s Orphanage is in 2002 opgericht om het kindertehuis Mercy Home in Tiruvannamalai, in het district Tamil Nadu in Zuid India, financieel te ondersteunen. De vier oprichters maakten kennis met het kindertehuis tijdens een reis door India. Zij werden geraakt door de omstandigheden waarin de circa 55 kinderen woonden en leefden. De kinderen in Mercy Home zijn tussen de 4 en 16 jaar en zijn Dalit, onaanraakbaren. Dit wil zeggen dat ze uit de laagste kaste komen en weinig tot geen rechten hebben in India. De kinderen die in Mercy Home wonen, hebben één of beide ouders verloren en hun families zijn financieel niet in staat om voor de kinderen te zorgen.

Mercy Home wordt gerund door een Indiaas onderwijzersechtpaar, Luben en Mercy, Zij zorgen voor deze kwetsbare kinderen.

Vrijwilligersorganisatie
De stichting in Nederland is gevestigd in Haarlem en heeft een vierkoppig bestuur. Het is een kleinschalige organisatie die volledig op vrijwilligers draait. Er wordt samengewerkt met organisaties in onder meer Amerika, Zweden, Italië en Denemarken. Met elkaar werken we aan een veilig en goed thuis voor de Dalit kinderen in India.

Vanuit Nederland wordt het kindertehuis Mercy Home financieel ondersteund. Dat wil zeggen dat per kind een bedrag wordt overgemaakt voor eten, drinken, onderwijs, kleding en gezondheidszorg. In de weekenden en vakanties wordt gezorgd voor buitenschoolse activiteiten en af en toe een excursie. Daarnaast wordt vanuit Nederland het onderhoud van de gebouwen gefinancierd, de speelplaats, de schoolbus en de moestuin. Waar mogelijk wordt er gegeten uit de eigen biologische tuin. De kinderen helpen in hun vrije tijd mee met het onderhoud van de tuin; een leerzame ervaring voor later.

Door uw bijdrage aan de Rotary Roadmasters levert u een bijdrage aan het studiefonds voor deze kinderen dan wel bijdrage aan een schoolbus.

 

Rotary Road Masters
 

 

 


 

Klik hier voor de geselecteerde projecten van Rotary Road Masters 2017.

 

Editie 2019

Bij de editie van 2019 werd gedoneerd aan (1) Nepalese non-profit organisatie “The Family Planning Association (FPA)”, (2) Stichting Surf Project (o.a. in Zandvoort), en (3) Stichting Rozemarijn (Haarlem)

Onze sponsors

© 2023 Rotary Road Masters. Powered by Rotaryclub Heemstede-Bennebroek. Developed by KJENC|webconcepten